Hamilton najbrži i na drugom treningu dok se Rosberg slupao

Vremenski uslovi su se pogoršali pred početak drugog treninga. Temperatura vazduha bila je samo 16 a staze 19 stepeni a ujedno duvao je i vetar, dok je padala kiša.

Na prvi mereni krug čekalo se skoro 20 minuta a nega je zabeležio domaći vozač Daniel Ricciardo, koji je na intermidijat gumama zabeležio vreme od 1m49.017s. Kako je trening odmicao, tako se sve više vozača pojavljivalo na stazi, gde je posle prve trećine sesije Nico Rosberg doživeo manji incident kada je u 7. krivini udario u ogradu i oštetio prednji deo bolida.

Od tada na snagu je stupilo pravilo virtuelnog sigurnosnog automobila, a na 50 minuta do kraja trening je opet bio pušetn u aktivnom ritmu. Alonso je iskoristio ovaj trenutak pa je tako postavio najbrže vreme od 1m39.895s. Sa istom namerom su na posao krenuli i ostali vozači, pa je tako Kimi Raikkonen preuzeo vodeću poziciju sa vremenom od 1m39.486s.

Lewis Hamilton se u poslednjoj trećini treninga vratio na stazu, gde je sa intermidijat gumama zabeležio prvo vreme od 1m38.841s ispred Nica Hulkenberga i Kimija Raikkonena. Do kraja treninga vremena se nisu mnogo menjala, a vozači i timovi nisu želeli da mnogo izleze na stazu, pre svega zbog loših vremenskih uslova.
 

aus 16_fp2_rez

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video