Hamilton najbrži i na drugom treningu

Formula One World Championship 2015, Round 7, Canadian Grand Prix, Montreal, Canada, Friday 5 June 2015 - Lewis Hamilton (GBR), Mercedes AMG F1 Team

Vozači Ferrarija su malo agresivnije započeli drugi trening i u uvodnom delu su vozili na super mekim gumama. Na čelo je prvo izbio Raikkonen, a potom i Vettel koji je vozio 1:16.304s. Kako je sesija odmicala, tako je na nebu bilo sve više gustih oblaka što je ubrzo primoralo i ostale timove da montiraju mekšu komponentu guma i odrade simulaciju kvalifikacija.

Na stazi se naravno stvorila gužva, ali to nije smetalo Hamiltonu da postavi novo najbolje vreme od 1:15.988s. Njegov timski kolega Nico Rosberg je ponovo zaostajao pola sekunde, ali su ovoga puta ispred njega bila i dva Ferrarija.

Najbolji iza ove grupe su bili Maldonado, Bottas i Grosjean sa osam desetinki zaostatka. Ovaj plasman je bio jako pozitivan za Lotus, ali Williams svakako nije mogao da bude zadovoljan zaostatkom koji je bio veći od onoga što su očekivali pre početka trkačkog vikenda.

Kiša je počela da pada malo manje od sat vremena pre kraja sesije i ubrzo su se svi vozači vratili u garaže.

Hamilton se u jednom trenutku ohrabrio da izađe na stazu po kiši, ali je naleteo na veliku baru pred ukosnicom i samo je produžio napred i udario u zaštitni zid. Istaknuta je crvena zastava kako bi se Mercedesov bolid uklonio, ali se nakon toga pljusak pojačavao i niko nije želeo da izlazi na stazu i rizikuje oštećenje bolida.

Tako je poredak prvih deset na drugom treningu bio Hamilton, Vettel, Raikkonen, Rosberg, Maldonado, Bottas, Grosjean, Massa, Kvyat i Ricciardo.

Canada FP2

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video