Hamilton na vrhu u Nemačkoj

Početak trke u Nemačkoj obeležio je katastrofalan start za Nica Rosberga koji je do prve krivine sa prvog pao na četvrto mesto iza Hamiltona, Verstappena i Ricciarda. U narednom krugu pokušao je da obiđe Daniela, ali mu to vozač Red Bulla nije dopustio. Od trenutka kada je Lewis obišao Rosberga, sve vreme nalazio se na prvom mestu, a posle 67 krugova došao i do pobede.

Nakon istrage incidenta između Rosberga i Verstappena, Nico je dobio kaznu od 5 sekundi, jer je po mišljenju maršala, izgurao Maxa sa staze. Postavlja se pitanje da li je ovo fer odluka, s obzirom da je sličan potez načinio Verstappen prethodnog vikenda u Mađarskoj.

13882643_10153954724218759_3476175896354222205_n

Prve kapi kiše pojavile su se četiri kruga pre kraja trke.

Drugo mesto na podijumu pripalo je Australijancu, Danielu Ricciardu. Treću poziciju zauzeo je Max Verstappen koji je iskoristio kaznu Rosberga ostavivši ga iz sebe. Četvrto mesto pripalo je drugom vozaču Mercedesa, Nicu.

Vozači Ferrarija završili su trku na istom mestu sa kog su startovali. Petoplasirani je Vettel, a šesti Raikkonen. Prate ih Hulkenberg, Button, Bottas i Perez.

Nakon brojnih problema, Felipe Massa odustao je od trke u 40. krugu. Felipe Nasr odustao je u 61. krugu.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video