Hamilton na korak od izjednjačenja sa Sennom

Lewis Hamilton se nalazi na korak od izjednačenja sa svojim idolom, Ayrtonom Sennom.

Hamilton je u Monci ostvario 40. pobedu u karijeri, što znači da mu nedostaje još jedna da se izjednači sa Sennom i Sebastianom Vettelom. Lewis bi mogao da se izjednači sa njim i po broju trka na kojima su startovali. Trka u Singapuru će vozaču Mercdesa biti 161. .

Britanac ima 53 poena prednosti u odnosu na timskog kolegu, od kog očekuje da će, nakon mehaničkog kvara koji ga je sprečio da završi prethodnu trku, se boriti do samog kraja. Što je Nico i izjavio.

“ Vikend u Monci je za mene bio uspešan, ali i jedan od najboljih koje sam imao u Formuli 1. Bolid koji je moja ekipa napravila je neverovatan i ne mogu im dovoljno zahvaliti na tome. Šteta što je Nico morao da odustane, ali znam da će se vratiti spreman za borbu. Radujem se tome. Dva puta sam pobedio u Singapuru, oba puta sa pol pozicije, što vam govori koliko su tu kvalifikacije važne. Neće biti lako ostvariti to po treći put, ali daću sve od sebe. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video