Hamilton imao manji udes u Monaku

Britanski vozač obelodanio je pravi razlog zbog čega nije mogao da na vreme doputuje u Sao Paolo. Hamilton je u Monaku, oko 3:30 ujutru imao sudar sa još jednim automobilom, ali na svu sreću u ovom udesu niko nije bio povređen.

Britanac je odmah ovaj slučaj prijavio policiji, a najveću štetu osetila je Hamiltonova Zonda sa V12 motorom i 760 konjskih snaga. Pre toga Mercedes je zvanično zaštitio svog vozača tako što je obelodanio da je Hamilton lakše prehlađen.

Zbog toga se vozač Mercedesa oglasio preko Tvitera:

„Nije tačno da mi nije bilo dobro zbog prehlade, već sam imao manji incident na putu u Monaku. Najvažnije da niko nije povređen. Posle razgovora sa timom i mojim doktorom, zajedno smo odlučili da ostanem kući i da dan kasnije doputujem u Brazil.“

„Naime, informišem vas jer se osećam odgovornim za svoje postupke. Svi mi grešimo ali najvažinije je da naučim nešto iz ove situacije.“ rekao je Hamilton.

foto: Mercedes Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video