Hamilton i u Belgiji

Lewis Hamilton zabeležio je još jednu pobedu u 2015. godini, nadmašivši klupskog kolegu u Belgiji, na stazi Spa. Rosberg nije bio dovoljno blizu da ga ugrozi, a Grosjean stiže do podijuma.

Lewis Hamilton od samog starta nalazio se na prvoj poziciji. U prvom krugu pokušao je da ga ugrozi Sergio Perez, ali mu to nije pošlo za rukom i kako je trka odmicala, samo je gubio pozicije. Nico Rosberg beleži jako loš start i tokom trke morao je da obilazi sporije vozače.

Dok je Rosberg stigao do druge pozicije, Hamilton je već napravio dovoljno veliku razliku i nije bilo šanse da ga ugrozi. Za to vreme Sebastian Vettel koji se nalazio na trećem mestu gubio je vreme u odnosu na odličnog Grosjeana u Lotusu. Pet krugova pre kraja Romain izbija na treću poziciju, a samo tri kruga kasnije Vettel ostaje bez zadnje desne gume.

Daniil Kvyat pružio nam je odličnu trku u poslednjih nekoliko krugova, obišavši Pereza i Massu u poslednjih nekoliko krugova i na taj način došao je do pozicije četiri u trci. Perez i Massa trku završavaju na pozicijama pet i šest.

Raikkonen je u narednoj grupi bio najbrži i iza sebe je ostavio Verstappena i Bottasa. Ericsson je bio dobar tokom cele trke i na kraju dolazi do jednog veoma bitnog poena za Sauber.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video