Hakkinen: McLarenu i dalje nedostaje brzine na pravcu

Iskusni Finac Mika Hakkinen, nekadašnji vozač McLaren Mercedesa, izjavio je da McLaren-Hondu možda očekuje još jedna teška sezona, zbog nedovoljne brzine na pravcima.

Mika Hakkinen je imao prilike da poseti poslednji test u Barseloni, gde je pažljivo pratio pripreme timova za prvu trku u šampionatu. On je dodao da očekuje napredak od strane McLarena ali da tim iz Vokinga i dalje nema dovoljnu brzinu na pravcima.

„Poznajem McLaren, oni su veliki tim sa kojim sam prošao puno toga, što pozitivnog što negativnog. Voleo bih da oni beleže rezultate koje zaslužuju, ali izgleda da im nedostaje brzina na pravcima. Zbog toga oni nemaju prilike da podese bolid sa manje prijanjanja, jer jednostavno gume neće izdržati.“ izjavio je Mika Hakkinen.

On je dodao da je Mercedes i dalje u odličnoj formi: „Ako pogledate njihov bolid, on izgleda odlično. Mercedes je odradio super posao i ove zime, pa su i njihova vremena superiorna. Mislim da su u dobroj formi.“

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video