Haf penzionisao „Grantu“ pobedom

Poslednja trka sezone ostaće upamćena po fantastičnoj pobedi Roba Hafa u nekonkurentnoj „ladi granti“ u urbanom kanjonu možda poslednje WTCC trke na stazi Guja u Makauu. To je ujedno i sedma pobeda Britanca na toj komplikovanoj stazi, čime i dalje drži apsolutni rekord.

Tragičar finiša sezone jeste Tijago Monteiro. On je odlično startovao između dva „kruza“ Valenteovog i Čiltonovog i vodio je tokom čitave trke, dok ga problem sa servom u poslednjem krugu nije bacio van bodova. Portugalac je time definitivno izgubio i četvrto mesto u generalnom plasmanu koje je pripalo Norbertu Mihelisu, najbolje plasiranom vozaču koji ne vozi Sitroen.

Trka 2 u Makauu više je ličila na prethodne po broju udesa i intervencijom sigurnosnog vozila, koji je donekle i pomogao Hafu da dođe do pobede iako je trka produžena za jedan krug.

Ivan Miler je svih 11 krugova pritiskao Hafa, jer je „c-elize“ bio ubedljivo brži na svim širokim pravcima u priobalju, ali je „granta“ uspevala da održi prednost hvatajući zavetrinu Monteirovog „sivika“ na užim delovima staze. Haf je čak uspeo da postavi i najbrži krug trke 2.

Igo Valente je posle lošeg starta uspeo da se održi ispred dva Sitroena, Lopesovog i Lebovog, a na restartu je prošao Norberta Mihelisa i kompletira podijum trećim mestom.

Hose Marija Lopes i Sebastijan Leb lako su savladali Toma Čiltona i završili trku 2 petim i šestim mestom, a iza njih su bodove uzeli još i Tom Koronel, Džejms Tompson i Franc Engstler, koji je ujedno pobednik TCT2 klase. Nemac se na taj način oprostio od WTCC koji naredne sezone neće imati tu klasu u takmičenju.

Trku 2 u Makauu zbog izletanja nisu završili Đani Morbideli u trećem krugu i Ma Ćinghua u šestom, zbog koga je i intervenisalo vozilo bezbednosti, dok je Mihail Kozlovski svoju „grantu“ parkirao u šestom krugu zbog kvara. Zbog udesa u trci 1 trku 2 nije startovao Mehdi Benani, a zbog zdravstvenih problem niGabrijele Tarkvini.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video