Haas traži veterana za narednu sezonu

Španski mediji su nakon trke u Barseloni izvjestili da je Esteban Gutierrez prvo ime vozačke postave Haasa za iduću sezonu.

Meksikanac je imao dugi sastanak tokom Španskog vikenda sa vlasnikom dolazećeg tima, Gene Haasom, a vjerovatno o angažmanu u njegovom timu. Takođe je u Barseloni potvrđeno da je interni rok za objavu vozača za tim septembar mjesec ove godine.
Do ovog razgovora se vjerovalo da je prvi izbor tima bio amerikanac Aleksandar Rossi, međutim, sada nije tako.
Za USA Today Haas je prošle sedmice rekao kako smatra da će njihovi vozači biti vjerovatno članovi trenutnih timova na gridu koji budu nezadovoljni progresom svojih trenutnih timova:
„Vozači koje bismo uzeli su oni koji će biti nezadovoljni radom svog tima i u nama bi vidjeli alternativu. F1 je šahovsko polje i teško je reći koji vozači će biti u takvoj situaciji.“
Prošle godine je Gene izjavio kako će tim ganjati vozača koji ima veliko iskustvo na polju motora i šasije, a to je rekao i za britanski AutoSport. Pitanje je samo da li na gridu postoji iskusan vozač koji bi pristao na rizik novog tima.
Znamo kako su prošli rizikujući recimo Jarno Trulli i Heikki Kovalainen, koji su se kockali sa neprovjrenim timovima.
Po mišljenju većine, Haas F1 bi ipak trebao biti pouzdaniji od Caterhama i njemu sličnih.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video