Auto trke Formula 1

Haas: Mislim da je bolja ideja bila da sam kupio već postojeći tim

Vlasnik američkog tima kazao je da bi za njega bilo bolje da je kupio već postojeći tim nego što je u ovoj projekat krenuo sa potpuno novom ekipom.

Od ove sezone Haas se uz veliku saradnju sa Ferrarijem pridružio karavanu Formule 1 kao 11. tim u šampionatu. To je prvi novi tim još od 2010. kada su u Formulu 1 ušli Lotus, Virgin i Hispania.

Ipak, Gene Haas priznao je da je predlog Bernia Ecclestona da kupi već neki postojeći tim bila pametnija ideja nego da krene sa potpuno novim projektom.

„Bernie je uvek govorio zbog čega nisam kupio već postojeći tim, jer to je bila bolja ideja jer već imate neke timove već koji se muče na polju finansija. On je bio tada u pravu jer imate mnogo više pogodnosti kada se nalazite u top 10 ekipa. Da se to desilo dobili bi smo okalšice oko logistike tima i obezbeđene avio karte za sve članove.“ kazao je vlasnik Gene Haas.

više na f1-serbia.com

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video