Haas F1 želi iskusne vozače

Haas F1 tim koji će se pridružiti sadašnjim timovima sledeće sezone se nada da će do kraja septembra znati ko će voziti za njih u njihovoj debitantskoj sezoni u Formuli 1. Spekulacije oko toga ko će biti njihovi vozači su u poslednje vreme brojne. Favoriti su Esteban Gutierrez, Jean-Eric Vergne, Nico Hulkenberg i GP2 vozač, Alexander Rossi.

Iako Haas nije konkretno imenovao vozače koje razmatra, šef tima Gunther Steiner priznaje da će iskustvo na kraju igrati značajan faktor.

“ Nadam se da ćemo do septembra znati ko je jedan, ako ne i oba vozača. Imamo zanimljive kandidate što je veoma dobro za nas. Imamo i vozače koji su iskusni i sa njima se nalazimo u ozbiljnim pregovorima. Nadam se da ćemo sa nekima od njih uspeti da sklopimo dogovor. Mi smo nov tim i moramo da imamo iskusne vozače. Sve ostalo za nas je novo, ljudi u timu su novi, prvi bolid koji pravimo je nov.. Imamo puno nepoznanica. Potreban nam je vozač koji će nam reći „Hej momci, mislim da je bolid dobar, ali ovaj deo tima ne funkcioniše“ ili „Inžinjeri rade odličan posao, ali moramo raditi na bolidu“ . Potreban nam je neko ko zaista može da vidi gde smo, a za to je potrebno iskustvo. Ukoliko sa iskustvom dolazi i brzina, još bolje. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video