Haas F1 tim će koristiti Marussia fabriku kao bazu

Haas F1 tim će koristiti Marussia-inu fabriku kao bazu kada se priključe Formuli 2016. godine.

Racecar Engineering javlja da je Haas kupio fabriku Marussia-e, uprkos tome što se nije našla na aukciji uz razne predmete Marussia tima. Nakon što su upali u krizu posle Velike Nagrade Rusije, Marussia nije pronašla kupca i povukla se posle Velike Nagrade Brazila ove godine.

Haas planira da bazira svoj F1 tim u Severnoj Karolini, gde već poseduje pobednički NASCAR tim, ali vlasnik Gene Haas kaže da bi trebalo potražiti i evropsku bazu, zato što če se samo tri trke voziti na severno-amerčkom kontinentu u 2015. godini, a osam od jedanaest timova koji su startovali sezonu 2014 su bazirani u Engleskoj.

Nakon što je zvanično primljen u Formulu ranije ove godine, Haas-ov tim će se pojaviti na gridu 2016. godine i već je najavio da će koristiti Ferarri-jeve motore.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video