Gymkhana Grid se vraća u Južnu Afriku

Jedno od najistaknutijih Motorsport takmičenja koje privlači veliki broj elitnih, međunarodnih vozača ove godine će održati svoje svetsko finale u Južnoj Africi. Tako je! Gymkhana GRiD se vratio u Carnival City Johannesburg, na kraju sezone takmičenja 2018. godine.

Ovo ne znači samo da će jedinstveni trkački spektakl ići uživo 1. decembra, već da i za sve osim za dva vozača, postoji mogućnost iskupljenja i druga šansa za osvajanje GRiD podijuma. Serijal koji sedam godina kida gume, GRiD se vraća u prostran kompleks Carnival Cityja, sa bržim i tehničkim rasporedom na stazi – koji nudi novi izazov za testiranje čoveka i mašine do apsolutne ivice njihovih performansi.

Prošle godine, Savannah i Braii su bili svedoci kidanja vladajućeg šampiona FIA World Rallicross-a Johana Kristofferssona (All-Wheel Drive) i četvorostruki Gymkhana GRiD šampion, koji je vozio sa pogonom na zadnjim točkovima Luke Woodham, koji je ukrao spektakl u finalnim bitkama, ostavljajući ostatak polja u njihovoj prašini. Sada je scena postavljena za nastavak epskih proporcija.

Luke Woodham objašnjava: „Svake godine postaje sve teže i teže. Ima nekoliko velikih imena koja dolaze u Južnu Afriku, i želim ponovo da se borim za titulu. Svakako nisam očekivao da ću to osvojiti dva puta zaredom, a kamoli tri ili četiri puta zaredom. Ali svakako se vraćam u boljem obliku nego ranije – brže i jače. Sigurno je puno pritiska – većinu sam stavio na sebe, ali uglavnom sam sada samo uzbuđen da stignem tamo i ponovo vozim na GRiD-u. Sve je to deo sezone trka oko kojih radim tokom cele godine, to mi je na umu skoro svakodnevno; to je jedan od najvećih i najboljih događaja kome se radujem. Toliko je zabavno voziti, jer je GRiD toliko različit od bilo čega drugog…“

FIA World Rallicross šampion, Johan Kristoffersson, nastavlja: ​​“Biće malo drugačije ove godine – sada znam šta da očekujem, i na šta treba brzi fokus! Gymkhana GRiD je veoma različit od drugih događaja i to je veliki izazov. Trkao sam se u mnogo različitih kategorija i stilova – rally, rallicross i trke na stazama, ali Gymkhana je potpuno jedinstven, jer je to kombinacija toliko veština. Takođe vidimo da različiti vozači dolaze na trku sa svojim vlastitim automobilima – koji su sami izgradili. Tako da sam sigurno uzbuđen što se vraćam u Južnu Afriku. Znam da moj timski kolega [Petter Solberg] želi da povrati i pobednički trofej i on će dati od sebe 110%, kako on uvek kaže!“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video