Gužva na nekadašnjem Lemešrnigu

Treći vikend marta veliki broj domaćih krosera iskoristio je da odradi Otvoreni slobodni trening na nekadašnjoj stazi Lemešring na periferiji Svetozar Miletića. Režiju dvodnevnog treniranja sa elementima nadmetanja, potpisuje Gabor Sagmajster, a blizu 20 vozača koliko ih je bilo u nedelju na stazi govori u prilog tvrdnji da je isti bio i te kako neophodan. Praktično viđena je „gužva“ u improvizovanom boksu, ali i na startnoj rampi.

– Ovoliki broj takmičara na treningu slobodno mogu reći da je i mene prijatno iznenadio. Dva dana na stazi gde imamo sve što nam je potrebno, više je nego dovoljno za takmičare koji su željni treniranja, posle zimske pauze. Posle više od jednog sata koliko smo svima dozvolili da se malo upoznaju sa stazom, motorom i da osete gde su sa kondicijom, organizovali smo tri mini trke. Praktično kao na regularnom takmičenju, počev od startne rampe, ali su vozili po pet krugova, što je više nego dovoljno, imajući u vidu činjenicu da svima nedostaje snage – jasan je Sagmajster.

gužvanjac lemešring

Bez obzira na snagu motora, odnosno klasu u kojoj voze u zvaničnom šampionatu svi su startovali u isto vreme. Posle pet krugova u prvoj mini trci, prilikom ulaska u boks, kod velikog broja takmičara očitavao se umor, ali i želja da što pre startuju na drugoj. Moto kroseri iz Srbije hvataju zaleta sa severa Bačke u nameri da se u predstojećim šampionatima kako nacionalnom tako i regionalnom, pokažu u najboljem svetlu…

Dobara atmosfera krasila je društvo u boksu tokom treniranja, ali i posle trke, uz neizbežne opaske i prijateljske provakcije na račun starta, same vožnje i plasmana posle iste. Ako je suditi na osnovu slobodnog treninga, ljubitelje moto kros discipline u Srbiji očekuje zanimljiva i pre svega uzbudljiva i neizvesna sezona, kada su u pitanju stari novi šampioni po klasama.

Izvor: Plumrace

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video