Gutierrez u Ferrari-u kao rezervni i test vozač

Nakon što je napustio Sauber F1 tim, Esteban Gutierrez je prešao u Ferrari kao test i rezervni vozač za tim iz Italije.

Sauber je najavio da će Gutierrez i njegov kolega Adrian Sutil biti zamenjeni sledeće sezone, a na njihova mesta su došli Marcus Ericsson i Felipe Nasr, dok i sam Gutierrez kaže da je bio protiv produženja ugovora. Sada kada je Meksikanac pronašao svoje mesto u Ferrari-u, kaže da jedva čeka da prione na svoj novi posao.

„Čast je postatio deo Scuderia Ferrari porodice, timom koji ima takvu istoriju. Za mene ovo predstavlja početak moje nove budućnosti i daću onoliko koliko je u mojoj moći da doprinesem ciljevima koji su zadati od strane tima. Želim da zahvalim svima koji su verovali u mene, ovo je sjajna prilika da dalje napredujem i da dođem na vrh u što kraćem periodu. Sa svom svojom strašću i odlučnošću se radujem početku ove nove pustolovine,“ rekao je Esteban.

Novi šef tima Ferrari, Maurizio Arrivabene, rekao je da će Gutierrez-ovo iskustvo sa modernim F1 bolidima od njega napraviti važnog člana tima.

„Dok imamo potpuno poverenje u naše glavne vozače, Sebastian Vettel-a i Kimi Raikkonen-a, drago mi je da mogu da poželim dobrodošlicu Estebanu u naš tim. Drago nam je što možemo da mu pružimo ovu priliku, iako je mlad on ima dosta iskustva sa modernim F1 boldima i  siguran sam da će sa njegovim iskustvom, mnogo doprineti razvojnom timu u simulatoru. Njegovom dobrodoplicom, otvorili smo vrata vozačima iz Meksika, zemlje gde Ferrari i dalje ima mnogo obožavalaca, kao što je bio slučaj i pre pedeset godina sa braćom Rodrigez,“ zaključio je Arrivabene.

Dok je vozio za Marussia-u u prethodne dve godine, Jules Bianchi je bio Ferrari-ev rezervni vozač sve do nesreće koju je imao u Japanu.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video