Grosjean uzbuđen zbog Lotusovog potencijala

Romain Grosjean je rekao da je uzbuđen zbog potencijala koji je Lotus počeo da pokazuje neposredno pred Veliku nagradu Brazila.

Pastor Maldonado je upisao 2 boda devetim mestom na trci u Ostinu, dok je Grosjean bio u poziciji da osvoji i neki bod više, ali je usled kontakta sa Jean-Eric Vergne-om, ispao iz prvih deset. Uprkos tome što je bio razočaran u krajnji rezultat, Grosjean je rekao da se raduje kako će Lotus proći u Interlagosu.

„Staza je fantastična i ne postoji deo nje koji nije sjajan. Ona baš odgovara mom stilu vožnje, tako da jedva čekam Brazil. Svakako, E22, je postao ugodniji za vožnju, a srednja i meka Pirelli komponenta, naročito meka, su nas poslužile u Teksasu, tako da smatram da ima potencijala i za Brazil.“

I dok se Grosjean raduje kraju sezone, rekao je da su skorašnja poboljšanja znak da Lotus može da cilja na dobre rezultate u poslednje dve trke.

„Napravili smo napredak sa automobilom nedavno, pa ako možemo da nastavimo sa ovim što smo radili do sad, mislim da će Brazil i Abu Dabi biti pozitivne trke za nas. Svašta može da se desi u Sao Paolu, pogotovu, što ne znate šta vreme može da uradi, a u Abu Dabiju se bodovi dupliraju, tako da planiramo da sezonu završimo što je jače moguće.“

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video