Grosjean odlazi iz Lotusa i prelazi u Haas F1

Romain Grosjean (FRA), Lotus F1 Team 24.09.2015. Formula 1 World Championship, Rd 14, Japanese Grand Prix, Suzuka, Japan, Preparation Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images

Ekipa Haas F1 je sazvala press konferenciju za utorak na kojoj će biti objavljeni vozači sa 2016. godinu. Konferenciji će prisustvovati vlasnik tima Gene Haas, šef tima Guenther Steiner, a pridružiće im se i Romain Grosjean koji okončava saradnju sa Lotusom nakon četiri pune sezone.

Haas je potpuno nov tim, ali su njihove konekcije sa Ferrarijem i reputacija koju kompanija ima u Americi bili dovoljni da privuku Grosjeana. On veruje da bi ovaj tim zahvaljujući resursima već od starta mogao da se bori u sredini poretka.

Saradnja sa Haasom mu takođe otvara mogućnost da ga Ferrari angažuje od 2017. godine umesto Kimija Raikkonena i veruje se da će italijanski tim sledeće sezone pažljivo pratiti podatke iz njihovih vožnji.

Što se drugog vozača tiče, sve ukazuje na to da će ono pripasti rezervnom vozaču Scuderije, Estebanu Gutierrezu.

foto: autosport.com

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video