Grosejan prilikom udesa polomio sedište

Romain Grosejan otkrio je da je težak sudar koji je imao na trci u Sočiju prouzorkovao oštećenje njegovog sedišta. Do nesreće je došlo u krivini broj 3, popularnoj potkovici, u jedanaestom krugu. Pri velikoj brzini, udario je u bankinu na spoljašnjem delu krivine.

Francuz je prošao nepovređen, zahvaljujući napretku bezbednosti bolida Formule 1. Voziće predstojeću trku u Sjedinjenim Američkim Državama 25. oktobra.

“ Osećam se prilično dobro, ako uzmemo u obzir koliko je bio jak udarac. Slomio sam sedište! Kada sam shvatio da ću udariti u zid, pustio sam volan i zatvorio oči. Ovo je jedan od najjačih udaraca koje sam doživeo. Prošao sam bez povreda, a na tome moram da zahvalim svima koji su radili na bezbednosti bolida – Bell, HANS, Enstone, FIA, uprava staze, ali i medicinsko osoblje. Moram da se zahvalim i svom timu koji je morao da pokupi sve delove i sastavi bolid za sledeću trku.  “

Nick Chester, tehnički šef smatra da je do incidenta došlo zbog gubitka gripa.

“ Nakon analize delova i staze, utvrdili smo da nije došlo ni do kakvog kvara, tako da on nije mogao da prouzrokuje izletanje. Nikada nije lako reći zašto je došlo do nekog udesa, ali ništa ne ukazuje na kvar. Najverovatnije je Grosejan ostao bez gripa i izleteo. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video