Kružne trke Moto trke

Grobnik dobija novi asfalt

Jedini pravi automotodrom na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Grobnik koji se nalazi kraj Rijeke, ovog leta dobiće novi sloj asfalta.

Staza koja se gotovo svakodnevno koristi, a na kojoj naši takmičari najčešće učestvuju u okviru Alpe Adria šampionata, ima odličnu konfiguraciju, ali se mnogo vozača žali na kvalitet podloge koja dugo godina nije obnavljana.

Prve znakove da će se staza asfaltirati dao nam je Alpe Adria kalendar, na kome je jasno istaknuto da će prva trka biti vožena na staroj, a druga na novoj podlozi. Ovih dana Motorevija, časopis posvećen motociklizmu u Hrvatskoj, potvrdio je tu informaciju.

Prema kalendaru koji se nalazi na zvaničnoj stranici Grobnika, osim prva dva dana, u julu nema zakazanih termina, kao i u prvoj polovini avgusta, tako da verujemo da će se asfaltiranje dogoditi.

Da li će ovaj korak doprineti poboljšanju kategorizacije staze i dovođenju novih šampionata u komšiluk, videćemo.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video