Grillini Kawasaki zatvara WSBK startnu listu

Potvrđeno je da će Santiago Barragan  zajedno sa Christophe Ponsson činiti Grillini Racing tim koji će tokom 2015. godine nastupati na trkama WSBK prvenstva.

U 2015. godini su za italijanski tim prvobitno trebali da nastupaju Ponsson i Sheridan Morais, ali je zbog ugovornog spora Južnoafrikanac morao da se vrati na Supersport u 2015. godini.

Usled takvog razvoja situaceije, Barragan je stekao uslove da se u 2015. godini nađe u ovom timu, a to je zaslužio petom pozicijom u šampionatu Španske CEV Superbike serije.

„Veoma smo srećni što smo potpisali sa Santiagom. To što se dogodilo sa Moraisom nas je nateralo da pronađemo novog vozača. Barragan je jedan od mojih omiljenih vozača i verujem da će pružiti dobre rezultate. Motor koji će voziti, Kawasaki ZX10R on već dobro poznaje.“

Barragan se ranije oprobao u WSBK seriji, sa Pedercini Kawasaki timom 2011. godine.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video