Greške koštale Andreu Iannonea podijuma

Andrea Iannone propustio je priliku da se popne da podijum nakon njegove borbe sa Cal Crutchlowom. Iannone je vozio veoma dobru trku i ciljnu liniju prešao kao četvrtoplasirani. Kada ga je Rossi prestigao počela je strahovita borba sa Crutchlowom i Lorenzom. Na predposlednjem krugu Andrea je uspešno pretekao Crutchlowa i prešao na treću poziciju, ali se u poslednjoj krivini britanski vozač vratio na treću a Iannone trku završio na četvrtoj poziciji.

Andrea Iannone: „Mogli smo da se borimo za podijum, jer smo se dobro pripremili da budemo brzi i to smo pokazali. Na pola trke bio sam u malom problemu i promenio sam mapaturu agregata kako bih pokušao da smanjim proklizavanje motocikla i vozim malo bolje, ali bilo je prekasno. Verovatno nisam izabrao pravu strategiju i na kraju sam platio za to. Šteta, jer sam u završnoj fazi bio brži od Cala, ali sam u poslednjoj krivini otišao malo preširoko i on me je pretekao. U svakom slučaju, bilo je grešaka i sada jedva čekam sledeću trku da to ispravim.“

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video