Gresini predstavio nove Moto3 boje

Nakon što su raskinuli ugovor sa prošlogodišnjim sponzorom Go&Fun, Gresini Moto3 tim predstavio je nove boje s kojima će nastupati u 2015. godini. Takođe, Gresini je ove godine prešao sa KTM motora na Hondu.

Prošlogodišnji novajlija godine Enea Bastianini očekivano je produžio ugovor sa Gresinijem, dok će se na drugom motoru naći Andrea Locatelli.

„Ponosan sam što nastavljamo sa Moto3 projektom i što ćemo novu sezonu startovati sa dva talentovana italijanska vozača.“ rekao je šef tima Fausto Gresini. „Očigledno je da imamo velika očekivanja od Bastianinija. Prošle godine osvojio je zvanje „Novajlija godine“, ali sada ima veću odgovornost. Stvorili smo dobar tim i na šampionskom motoru smo, tako da verujemo da ćemo se plasirati visoko.“

„Takođe mnogo verujemo i u Locatellia, koji je nakon što je postao deo našeg tima, pokazao veliku želju za pobedama. Dopada nam se pozitivan pristup ovog momka i smatramo da je to najbtinije za pobedu. Andrea ima tešku sezonu iza sebe, ali se nadam da će se snaći. Honda se pokazala kao najbolji izbor prošle godine, tako da se nadamo da se možemo boriti za visoke pozicije.“

Gresini će nastaviti da se takmiči u Moto2 šampionatu, dok će u MotoGP timu predstavljati ekipu sa fabričkom podrškom Aprilije.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video