Auto trke Brdske trke

„Gorski car“ – Nov auto za nove izazove

Kada je ovakav naslov u pitanju, ljubiteljima automobilizma neće trebati puno vremena da zaključe o kom automobilisti se radi.

Reč je o Željku Bati Banićeviću ,višestrukom prvaku Jugoslavije,dobitniku šest zlatnih i dve dijamanstske kacige ,čime ga je i AMS Crne Gore odlikovao priznanjem za najboljeg automobilistu Crne Gore svih vremena. Koliko ljudi za njega imaju samo reči hvale, govori i to da je ogromnim brojem glasova uz prisustvo svih klubova izabran za predsednika novog crnogorskog auto i karting saveza (CAKS) sredinom ove godine.

Posle mnogobrojnih automobila u kojima je osvajao titule, u posed je dosao auto sa kojim popularni Gorski Car namerava da i dalje nastavi niz osvajanja trofeja. U pitanju je VW Polo,sa agregatom od motorcikla,a vise informacija za sajt trke.rs čuli smo iz prve ruke:

„VW Polo je sa motorom od motorcikla Suzukija sa oko 190 ks,a težina auta je svedena na minimalnih 610kg. Maksimalna brzina je 190 km/h sa ugradjenim „Launch Control“- om  i šifterom za šaltanje sa kojim postiže fenomalno ubrzanje. Voziću u klasi E1 do 1000 ccm  u šampionatu Crne Gore, a planiram da vozim i neku trku u okruženju ako za to bude mogućnosti. Prva generalna proba se očekuje na Glavi Zete 27-28. septembra u Nikšiću.

U kvalitet Bate Banićevića posle toliko godina uspeha više niko ne sumnja. Nama ostaje da sačekamo prvu trku na kojoj će automobilista za primer i miljenik početnika u ovom sportu pokazati svoje prave veštine.

Za kraj Vas ostavljamo da uživate u slikama novog automobila i snimku probe pred trku na Glavi Zete.

3

 

2

 

1

 

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video