Godinu dana postojanja portala TRKE.rs

Pre tačno godinu dana, grupa entuzijasta okupila se sa namerom da stvori sajt na čijim se stranicama trenutno nalazite. Sajt posvećen svim ljudima čija je zajednička ljubav upravo – brzina.

Godinu dana smo obilazili mnoga trkališta, posvetili pažnju zaboravljenim, ali i šampionima budućnosti. Postavili smo novi standard kada je izveštavanje sa trka u pitanju, uložili smo mnogo truda, rada, ličnih resursa. Stvorili smo mnoge kontakte, upoznali fantastične ljude, ali i zainteresovali Vas, naše čitaoce, da redovno pratite naš portal. Na početku smo bili samo grupa ljudi koja želi da učini nešto za auto, moto i karting sport u Srbiji. Danas, tačno godinu dana kasnije, nadamo se da smo u tome uspeli.

Prva priznanja za naš portal počela su da pristižu krajem 2014. godine kada je većina vozača koja učestvuje na trkama prepoznala naš rad kao pozitivnu stranu sporta. Septembra 2014. godine na Ušću veliki broj vozača želeo je da na svojim vozilima nosi nalepnice sa logotipom TRKE.rs. Baš to dalo nam je dodatnu motivaciju da nastavimo istim tempom, pa nas tako danas prati skoro 10.000 fanova na društvenim mrežama.

Nedugo nakon toga, primetio nas je i Sportski auto i karting savez Srbije, i februara 2015. godine nagrađeni smo priznanjem za doprinos u razvoju auto sporta. Pohvale stižu i od strane Moto saveza Srbije, koji nam tokom cele sezone pruža odličnu podršku u vidu informacija i rezultata.

Novu sezonu iskoristili smo da neke od svojih ideja sprovedemo u delo. Mišeluk 2015, trka na kojoj smo bili medijski pokrovitelji, bila je prva trka u Srbiji koja je propraćena live blogom. Zatim su usledile trke u Kuli, Vršcu i brdska trka u Kruševcu, čiji su nam organizatori ukazali poverenje kada je medijska podrška u pitanju.

Posebno smo ponosni na više desetina intervjua, kako sa aktuelnim vozačima, tako i sa velikim imenima koja se više ne takmiče, ali i sa onima koji su u senci ili manje zastupljeni u medijima.

Ono što nas čini drugačijim, svakako je brzina kojom nove informacije dolaze preko naših stranica do Vas. Od rezultata, preko fotografija, do intervjua i izjava vozača. Više puta do nas je stiglo pitanje – „Kako dolazite do informacija?“. Otkrićemo vam recept. Većina vozača, organizatora i članova granskih saveza prepoznalo nas je kao ozbiljnu ekipu, te informacije želi da objavi baš putem našeg portala, na čemu smo im mnogo zahvalni.

Zahvaljujemo se i svima Vama koji nas čitate, podržavate i stalno postavljate dodatna pitanja i dajete nove predloge. Budite sigurni da će sve ideje biti razmotrene i najverovatnije sprovedene u delo. Hvala i Vama koji nakon svake trke s nestrpljenjem očekujete rezultate. Hvala i za svaku lepu reč koju ste u javnost izneli o nama, kao i za kritike koje su nam pomogle da se naš i Vaš portal još više unapredi!

U narednoj godini obećavamo Vam da ćemo biti još bolji i ažurniji, te da ćemo otkloniti „dečije bolesti“ na koje smo nailazili upravo zbog nedostatka iskustva, i da Vas ni u drugoj godini našeg postojanja nikada nećemo izneveriti. Sa novim idejama koje imamo, uz vašu pomoć i čitanost, očekujte nova iznenađenja, koja će Vama, našim prijateljima, omogućiti da na najbrži način dođete do najnovijih vesti iz sporta na dva i četiri točka koji svi zajedno volimo!

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video