Gledalac na stazi u Singapuru

Dvadesetsedmogodišnji gledalac uhapšen je nakon što je uspeo da izađe na stazu, tokom trke.

Muškarac je na stazu sišao i polako se kretao u blizini krivine broj 13, kada je odatle ugledao Sebastiana Vettela. Kako vozač Ferrarija navodi, on je pokušao da ga fotografiše dok je prolazio pored njega. Gledalac je nastavio da šeta stazom još 20 metara, a onda se samostalno vratio iza ograde, gde ga je sačekala policija Singapura.

“ Policija Singapura potvrdila je da se dvadesetsedmogodišnji muškarac nalazi u pritvoru i da je pod istragom. Muškarac je na stazu izašao kod krivine broj 13, a kada je uočen, odmah je izašlo i sigurnosno vozilo. Čekamo kompletan izveštaj sa trke, kako bi utvrdili okolnosti koje su dovele do incidenta. “ pisalo je u izjavi koju je dala FIA.

Sebastian Vettel se našalio na račun ove situacije.

“ Morao sam da ga pogledam ponovo, jer sam mislio da mi se pričinjava. Odmah sam na radio vezi rekao da vidim čoveka koji pretrčava stazu i fotografiše me. Nadam se da je slika dobra i da sam fokusiran. Potpuno neverovatno. U toj krivini naša brzina je oko 80-90 kilometara na čas, da sam na njegovom mestu, ne bih se šetao tuda. Mislim da će za sledeću sezonu pojačati ograde. Na sreću, nije došlo do incidenta, ali je situacija bila veoma rizična. “

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video