Auto trke TCR

Gleason prvi, Borković četvrti

Jutros je na startu TCR trke u Maleziji bilo mnogo ulja na stazi iz Postorelijevog automobila, zbog čegasu vozači startovali iz letećeg starta.

Borković je startovao kao jedanaesti i strpljivo čekao. Ispred njega su se dešavale borbe koje je polako krenuo da koristi. Dva kruga pre kraja, Borković je bio na sedmoj poziciji.

U poslednjem krugu došlo je do kontakta između Orieole i Homole, koji je Borković iskoristio i obišao obojicu. Naš vozač prošao je kroz cilj kao petoplasirani, a kako je Comini kažnjen sa 30 sekundi, Borkoviću je pripala četvrta pozicija.

Između Gleasona i Borkovića našli su se Nash koji je zauzeo drugu poziciju i Morbidelli na poziciji tri. U generalnom plasmanu Borković je na sedmoj poziciji i sa Morbidellijem se bori za poziciju šest.

Borković je na kraju izjavio da je trka bila teška, ali da se dobro borio. Njegov kontakt sa timskim kolegom je pod istragom, tako da je Borković delovao veoma razočarano zbog istrage i izjavio da, ukoliko ponovo bude kažnjen, razmišlja da se povuče iz ovog šampionata.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video