Giuglianov rekord u Losailu

Davide Giugliano će u Losailu pod reflektorima startovati sa prve pozicije, dok će kandidati za titulu Sykes i Guintoli startovati sa treće, odnosno pete pozicije.

Oborivši Spiesov rekord iz 2009. godine s krugom od 1,57.033, Davide je dokazao da je Ducati dovoljno dobar za drugu pol poziciju ove godine, odnosni deveti prvi startni red.

Kada je reč o borbi za titulu, Sykes će sa svojim Kawasakijem ZX10R krenuti iz prvog startnog reda, dve pozicije ispred Guintolia koji se plasirao na peto startno mesto. Kawasakijev obraz braniće i Baz, koji se kvalifikovao na drugo startno mesto. Aprilia ne može da očekuje da će Marco Melandri pomoći Sylvainu, jer će krenuti tek sa osme pozicije.

Ducati se nada da će konačno ostvariti prvu pobedu sa Ducatiem 1199 Panigale, jer će pored Giugliana koji startuje sa prvog mesta, Chaz Davies krenuti sa četvrte startne pozicije. Leon Haslam je imao to retko zadovoljstvo da nadmaši klupskog kolegu iz PATA Honde, Jonathana Reu u borbi za šestu startnu poziciju. Rea je do sedme pozicije stigao nakon pada tokom svog najbržeg kruga.

Eugene Laverty je završio na devetoj poziciji, ostavivši iza sebe Tony Eliasa.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video