Giugliano povredio pršljen

Davide Giugliano će možda propustiti otvaranje WSBK sezone na Phillip Islandu nakon povrede pršljena koju je doživeo danas tokom drugog dana zvaničnog predsezonskog testa.

Italijan koji je glavni vozač Arubia.it Ducatija i jedan od najbržih vozača tokom testova doživeo je ozbiljan pad u 11. krivini, kao  Randy de Puniet.

Nakon što je prebačen u lokalnu bolnicu, Giuglianu je na skeneru utvrđeno da ima prelom na L1 i L2 pršljenovima koji se nalaze u lumbalnom predelu leđa. Povreda nije strašna, ali bi mogla da ga udalji sa staze već na prvoj trci.

„Mnogo sam uznemiren zbog povrede, jer mi zaista dobro ide.“ rekao je Giugliano. „Osećao sam se veoma dobro na motoru tokom prve sesije i bio sam siguran da mogu još brže. Međutim, desio se taj pad nakon koga su na CT-u utvrđena dva mala preloma. Zabrinut sam da se ovo može odraziti na na prve dve trke u sezoni.“

Konačna odluka o stanju i mogućnosti učešća na trci biće doneta u najskorije moguće vreme.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video