Giugliano osvaja drugi pol u 2015.

Davide Giugliano osvojio je drugu pol poziciju u 2015, dok je lider šampionata Jonathan Rea zbog pada ispao iz akcije.

Izgledalo je da će Sykes osvojiti četvrtu uzastopnu pol poziciju na Algarve stazi, rekord koji je počeo 2012, dok Giugliano nije iskoristio svoj trenutak i sa prednosti od 0.11s zauzeo top poziciju.

Sesiju je takođe obeležio pad lidera šampionata Jonathan Rea koji je, iako povređen, primoran da trku u nedelju počne iz trećeg startnog reda. Rea je rano postavio tempo, a kada je pao u poslednjem sektoru Portimaovih talasastih krivina, to je značilo da neće moći da nastavi učešće u petnaesto minutnoj sesiji.

Skromna startna pozicija na kraju ga može skupo koštati, jer su vozači Ducatija Giugliano i Chaz Davies, treći najbrži ovog podneva, izgleda napravili korak napred u pogledu brzine.

Sykesu je drago što kreće iz prvog startog reda, nakon što je prvobitno bio frustriran drugom pozicijom. Alex Lowes koji se nalazi na čelu drugog startnog reda napravio je izuzetan preokret postavljanjem četvrtog najbežeg vremena. Najbrži u FP4, Leon Haslam može biti zadovoljan petom pozicijom, jednom ispred Matteo Baiocco, koji je najbolji krug odvezao prateći Chaz Davies.

Aktuelni svetski šampion Sylvain Guintoli završio je svoje do sada najbolje kvalifikacije na sedmoj poziciji, dok je Jonathan Rea na kraju zauzeo osmu.

Jordi Torres nije mogao da iskoristi zavetrinu koju mu je obezbedio njegov timski kolega i zauzeo je devetu poziciju na svojoj trećoj uzastopnoj novoj stazi. Iako impresivan celog vikenda, Ayrton Badovini biće razočaran tek desetom pozicijom.

 

 

Foto: worldsbk.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video