Giugliano ne vozi Jerez, dolazi Pirro

Ducati je potvrdio da će u Jerezu na motocikl povređenog Davide Giuglianoa sesti test vozač Italijanske fabrike Michele Pirro. Svetski SBK šampionat se nakon poduže letnje pauze nastavlja u Jerezu ovog vikenda.

Giugliano se i dalje oporavlja od povrede pršljena koju je zadobio prilikom pada na Laguna Seci. Pirro koji je prošlog vikenda vozio MotoGP trku u Misanu, ove je godine dva puta seo na Panigale R i oba puta zabeležio poene, završivši na poziciji osam.

Zanimljivo je da je ova nedelja prezauzeta za Pirra. Prvo je vozio trku na Bridgestone gumama, zatim je testirao Michelin gume na Misanu, da bi u Jerezu seo na Panigale R na kome su montirane Pirelli gume.

Pirro na Jerezu nije vozio od 2014. godine, a period tranzicije sa MotoGP motocikla na WSBK motocikl sa gumama potpuno drugog proizvođača može biti dug, te se od Italijana ne očekuju rezultati tokom treninga, dok će u trci moći da se pokaže u pravom svetlu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video