Giugliano ipak ispred Jonathana Ree

Davide Giugliano uspeo je da se pred kraj slobodnih treninga u Portimau nađe ispred lidera šampionata Jonathan Ree.

Italijan, koji je propustio prve četiri trke sezone zbog povrede, postavio je vreme od 1m 43.323s, samo 0.058s brže od Ree čije je vreme bilo brže za dve desetine od Toma Sykesa.

Sesija je sigurno došla kao olakšanje za Sykesa, koji je završio FP1 blizu jedne sekunde zaostatka za njegovim timskim kolegom Reom, koji trenutno ima 101 bod prednosti u šampionatu.

Chaz Davies je zauzeo četvrtu poziciju sa nešto manje od pola sekunde slabijim vremenom od Giuglianovog. Velšanin je dan završio sa svega 0.04 sekunde ispred impresivnog Ayrtona Badovinia.

Alex Lowes je nakon treće pozicije skliznuo na šestu u FP2. Aktuelni svetski šampion Sylvain Guintoli (+0.795s) zauzeo je sedmu poziciju, dok je Leon Haslam (+0.811s) koji je propustio jutarnji trening zbog problema sa mašinom dan završio na osmoj poziciji. Jordi Torres i Matteo Baiocco kompletiraju prvih deset vozača.

Kompletni rezultati treninga: WSBK Portugal

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video