Generalni plasman vozača u RR disciplini

Nakon odvežene tri trke koje su bodovane za otvoreni šampionat Srbije na kružnim stazama, u kategoriji road race, Moto savez Srbije objavio je presek stanja u generalnom plasmanu.

U klasi 125SP vodeći je Nikola Gajić sa 79 poena, prati ga Đorđe Rakić sa 62 poena, tako da će šampion biti odlučen u Kraljevu. Dragan Mišković sa 42 poena nalazi se na poziciji tri, ispred Nikole Kišprdilov koji ima svega pet poena manje. Vitomir Petrović sakupio je 30 poena, četiri više od Uroša Živkovića i šest više od Bate Popovića. Aleksandar Voštinić sa 9 osvojenih poena nalazi se na osam, ispred Đorđa Mitića koji s prikupljenih osam poena zauzima poziciju devet.

U klasi 600 Formula šampion je već odlučen. Peđa Isidorović nalazi se na prvoj poziciji sa prikupljenim 81 poenom, što je 28 više od Bojana Nikolića koji se nalazi na drugoj poziciji. Stevan Dimitrijević prikupio je 37 poena, četiri više od Nemanje Paunovića i pet više od Milana Lovrića. Oleg Medenica sa 19 poena zauzima poziciju šest i nalazi se ispred Strahinje Kovačević sa 13 osvojenih poena, Ivana Milenkovića sa 11 poena, Đorđa Mitića sa 10 i Siniše Aćimovića sa 9 osvojenih poena. Petar Obilić i Boris Dimitrieski nisu prikupili poene.

Branislav Jovanović sa 81 poenom nalazi se na prvom mestu klase 1000 Formula, ispred Miroslava Stanojevića koji je do sada osvojio 60 poena. Draženko Tintor prikupio je 40 poena i nalazi se na trećoj poziciji, dok je Dejan Stojković sa pet poena manje na poziciji četiri. Milovan Bugarčić je na petoj poziciji sa 33 poena, ispred Branislava Popovića sa 26, Nenada Šećerova sa 23 i Radoslava Smiljkovića sa 22. Vladimir Pribić na devetoj poziciji ima dva poena manje. Saša Bogdanović prikupio je 11 poena, Vojkan Milanović 10, isto koliko i Marko Jelača, Stefan Radonić, Saša Nešić i Bojan Nikolić. Radoslav Jovanović osvojio je 3 poena, dok je Aleksandar Simidžić ostao bez poena.

U Kraljevu će biti neizvesno u klasi 1000 SST, jer se Goran Stojanović Mrsi sa 70 poena nalazi na prvoj poziciji, dok Nenad Petrović Divlji ima svega devet poena manje. Balša Zorić nalazi se na trećoj poziciji sa 27 poena, Miloš Milovanović ima svega bod manje. Miloš Miailović prikupio je 16 poena, tri više od Dejana Radulovića i Maria Matušenskog. Saša Dudaš prikupio je 10 poena, a Vladimir Popović 9.

Ni u klasi 600 SSP još uvek ništa nije rešeno. Nenad Stojanović Cvrle ima 81 poen, što je 25 više od branioca titule Igora Arsića koji je osvojio 56 poena. Odlični novajlija u klasi, Dalibor Miletić, osvojio je do sada 36 poena, usled nezavršene trke u Kraljevu. Miloš Mijailović se nalazi na četvrtoj poziciji sa 16 prikupljenih poena, Manca Katrašnik je prikupila tri poena manje. Đorđe Jovanović se sa 11 osvojenih poena nalazi na šetoj poziciji. Vanja Lubura nije prikupila poene.

Kompletne liste možete pogledati ovde.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video