Gene Haas od sledeće godine u Formuli 1

at Darlington Raceway in Darlington, South Carolina on April 14, 2014. Andrew Coppley/CIA Stock Photo

Gene Haas ima listu od 10 vozača koje bi voleo da vidi u svom timu sledeće godine, a neki od vozača se već takmiče u Formuli 1.

Haas F1 sledeće godine priključuje se Formuli 1, ali još uvek nije potvrdio koji vozači će voziti za njega, iako je njegovo partnerstvo sa Ferrarijem podstaklo spekulacije da će to možda biti njegovi test vozači Jean-Eric Vergne i Esteban Gutierrez. Veruje se da je pod znakom pitanja i pobedik 24 hours Le Mansa, Nico Hulkenberg, ali Nemac možda potpisuje za Ferrari u 2016. godini, ukoliko Kimi Raikkonen napusti ovaj tim.

Haas, čiji je NASCAR tim 2 puta bio šampionski, ne žuri sa odlukama u vezi sa Formulom 1.

“ Imamo spisak od 10 vozača koje pratimo. Sa svakim posebno ćemo razgovarati i videćemo koji od njih će voziti za nas. Svakako želimo vozače koji se trenutno takmiče i imaju iskustva.  “

Odnos između Haasa i Ferrarija, Mercedes je prokomentarisao kao “ vrlo inteligentan “ .

Ulazak novog tima u Formulu 1 mogao bi motivisati druge timove koji žele da se priključe, a FIA je najavila još jedan tender za ulazak klubova u sezonu 2016. ili 2017. .

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video