Garaža iz snova za Jari-Matti Latvalu!

Finski vozač relija bira svoje omiljene aute i motore.

Teško je pitati VW vozača Latvalu o njegovoj garaži snova jer on već ima dio toga.

Latvala ne samo da posjeduje veliku kolekciju reli auta, uključujući Ford Escort MK2, dva Audija Quattro i Mitsubishi Lancer Evo III od četverostrukog WRC prvaka Tommi Makinena, on također vodi muzej u Finskoj i omogućuje navijačima izbliza susret sa tim „životinjama“.

No, koji je njegov omiljeni F1 bolid ili auto iz filma? A koji reli auto, hoće li izabrati jednog iznad ostalih?

F1 BOLID: Williams FW16

„Volim Williams koji je Ayrton Senna vozio, sa Rothmans bojama. Uživam u F1 bolidima iz 90-ih više nego u današnjim, jer moderni bolidi imaju toliko malih aerodinamičkih detalja. Oni su lijepi, ali u devedesetima auti su bili više jednostavni i nisu se vozili sa tolikom aerodinamikom“.

RELI AUTO: Audi Quattro S1 E2

„Reli auti su uvijek bili u mom životu, a auti koje sam uvije htio imati su iz Grupe B Audi S1 i Lancia Delta S4. Imam Quattro iz Grupe 4 i prvi Quattro iz Grupe B.

KLASIČNO AUTO: Volkswagen Golf GTI MK I

„Imam VW Golf GTI iz 1980. godine, koji je poklon od Volkswagena. Ja sam iznenađen koliko je dobar za voziti iako je iz tih dana. GTI ubrzava vrlo brzo i ima prilično visoke okretaje. Kao iskustvo vožnje, to je nešto posebno.

MODERNI AUTO: Audi RS6

„Ja sam uvijek bio tip koji voli praktične aute, a auto koji sam stvarno želio imati kao cestovni je Audi RS6. Sve što želim od modernog auta je pogon na sva četiri točka i turbo. RS6 je super jer ga možete voziti zimi u Finskoj jer ima pogon na sva četiri točka i veliku snagu“.

PODCIJENJEN AUTO: BMW M1

„BMW je razvio ovaj auto sa Lamborghinijem u kasnim 70-ima. Oni su imali toliko problema tada i suradnja je prekinuta. Ali, ako pogledate sada, to izgleda jako lijepo“.

MOTOR: DUCATI

„Kada sam imao 16 godina, imao sam 125ccm Enduro, jer nisam mogao dobiti vozačku. Uvijek sam bio agresivan tip sa autima, pa sam mislio da je bolje ostati na dva kotača. Uz motor, morate znati svoje vještine prije nego ih počnete voziti brzo, pa nisam imao motor za dugo vremena. Ja želim trkaći motor, ili Enduro, a novi Ducati su lijepi“.

AUTO IZ FILMA: POVRATAK U BUDUĆNOST DeLorean DMC-12

„Podsjeća me na 80-e, ali volim DeLorean jer izgleda agresivno na prednjoj strani. Koristili su tri različite verzije auta u Povratak u budućnost, a ja sam vidio leteću verziju u Finskoj. Volim aute koji izgledaju kao klin – one oštrije!“

Video