Gajiću i Rakiću pozicije pet i šest

Nakon osvojene četvrte i pete pozicije u prvoj trci koja je vožena u subotu, mladi vozači iz Srbije osvojili su pozicije pet i šest na današnjoj Alpe Adria trci na Hungaroringu.

Na kvalifikacijama za drugu trku Rakić je s vremenom 2:16,824 zauzeo petu startnu poziciju u klasi 125SP, dok je Gajiću pripala sedma pozicija uz zaostatak od 1,102 sekunde za Rakićem. Međutim, u trci su se pozicije izmešale.

Ponikve 2015 (45 of 174)

Nikola Rakić uspeo je da stigne do pete pozicije u trci i kući se vraća sa 24 poena, dok se Đorđe Rakić iz Mađarske vraća sa šestom pozicijom u trci dva i ukupno 21 poenom osvojenim u Mađarskoj.

Najbolji u trci bio je Italijan Daniele Scagnetti na Apriliji. Druga pozicija uz zaostatak od 11,6 sekundi pripala je Andreju Kosmaču koji je dve trke pre kraja šampionata postao Alpe Adria šampion klase 125 SP. Peter Rauch zauzeo je najniži stepenik pobedničkog postolja.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video