Gajić, Rakić i Radulović završili prvu trku na Hungaroringu

Ovog vikenda na stazi Hungaroring u Mađarskoj vozi se peti po redu Alpe Adria trkački vikend, a učešće na ovoj trci uzeli su takmičari klase 125 SP Nikola Gajić i Đorđe Rakić, kao i Dejan Radulović, vozač klase 1000 SST.

Organizatori su u najmanjoj klasi spojili tri klase – 125 SP, Moto3 i Stock 250, a naši momci su u prvoj trci, koja je vožena danas, startovali sa 14 i 15 pozicije. Konkretno u klasi 125SP Rakić je zauzeo petu startnu poziciju, dok je Nikola Gajić startovao sa pozicije šest.

U prvoj trci koja je vožena danas naši dečaci borili su se za pozicije dva i tri, sve do prekida trke usled pada jednog od vozača klase Stock 250. Nakon restarta trke Gajić i Rakić nadmašeni su od strane bržih takmičara i trku završavaju na pozicijama četiri i pet. Prvo mesto u klasi zauzeo je Italijan Daniele Scagnetti, drugi je bio njegov sunarodnik Andrej Kosmac, dok je treća pozicija pripala Čehu Radeku Lamichu.

U 13 krugova dugoj trci klase 1000 SST učestvovao je Dejan Radulović, koji je sa svojim BMWom stigao do desete pozicije u trci, odnosno do sedme pozicije u Alpe Adria šampionatu. U ovoj klasi najbrži je bio Slovak Jaroslav Cerny, koji je trku završio ispred Čeha Michala Praseka i Michala Sembera.

U Moto3 klasi pehari su pripali Gabriele Gnaniu, Nicoli Settimo i Mate Laczikou. Najbrži u klasi 600 SST bili su mađarski takmičari David Juhasz, Alen Gyorfi i Čeh Karel Pesek. U klasi Supersport najbrži su bili Janos Chrobak, Balazs Nemeth i Igor Kalab, dok su u Moto2 klasi, čiji takmičari voze zajedno sa takmičarima klase SSP najbrži je bio Rostislav Chladek, ispred Tomosa Sodomke i Kevina Siedera.

Poslastica dana svakako je bila trka u klasi Superbike, gde je prva pozicija pripala Lukasu Peseku, koji je više od sekunde i po bio brži od Rolanda Rescha. Pawl Szkopek završio je trku na trećem mestu, nešto više od pola sekunde ispred Martin Choya. Pozicija pet pripala je Marku Jermanu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video