Auto trke ETCC

Fulin startuje prvi, Homola i Borković za njim

Vozač Krenek motorsporta Petr Fulin osvojio je pol poziciju za trku jedan Evropskog kupa turing automobila na Slovakiaringu. Čeh je u kvalifikacijama nadmašio svoje arhirivale iz klase, Mata Homolu i Dušana Borkovića.

Fulin je krug vredan pol pozicije u vremenu 2:13.661 zabeležio vrlo rano u polučasovnoj sesiji. Homolin najbolji pokušaj bio je samo osam stotinki sporiji, dok je Borkovićev zaostatak za dvostrukim osvajačem ETC kupa iznosio svega 0,182 sekunde.

Njih trojica su osvojili prve tri pozicije u klasi već na polovini kvalifikacija. Niz najbržih nastavili su piloti iz klase, Ferenc Fica i Andreas Pfister, dok je Davit Kadžaja bio ukupno šesti, a najbrži od takmičara u TC2T klasi. Prema očekivanju, pol poziciju u TC2 klasi osvojio je Mihal Matejovski u atmosferskom BMW-u, dok je u klasi S1600 najbolje startno mesto obezbedila Urlike Kraft u Ford Fiesti.

Borković je zbog pucanja prednjeg levog pneumatika morao do boksa i njegovi mehaničari imali su pune ruke posla da poprave oštećenja Seata izazvana gumi-defektom.

Mladen Lalušić zauzeo je apsolutno 12, a u klasi pretposlednju poziciju sa vremenom od 2:17.738. Drugi član Lein racing tima Dejan Bulatović nije uspeo da zabeleži reprezenativno vreme i našao se na 19. mestu u plasmanu sa samo dva pređena kruga.

Trka jedan ETC kupa počinje sutra u 10:05, a inverzni raspored najbolje osmorice u njoj odrediće startni poredak za trku dva, koja se vozi u 11:10.

ETCC-quali

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video