Fulin ostaje u ETCC-u

Kao i dosad, Fulin će nastupati za ekipu Krenek motorsport, s tim što bi zvanični naziv tima trebalo da bude „Seat sport Češka“, jer kampanju podržava lokalna ispostava španskog proizvođača. Da li bi u program, inače najavljen kao dvogodišnji, mogao da uđe i neki start u Leon Evrokupu, TCR međunarodnoj seriji, ili u nekom od nacionalnih ili regionalnih TCR takmičenja, zasad nije poznato.

fulin

„Prošla sezona bila je fantastična i svakako neće biti lako ponoviti sličan uspeh“, kazao je 37-godišnji trkač iz Plzena, koji je 2011. poslednji put bio za volanom jednog Seatovog kup automobila. „Novi ’leon’ je za mene potpuno nov automobil, na najvišem tehničkom nivou, verujem da uz podršku iskusnog tima kakav je Krenek motorsport i češkog ogranka Seata mogu ponovo da diktiram tempo u ETCC trkama i da će nam poći za rukom da dođemo do nove titule.“

fulin1Zasad jedini poznati protivnik češkog automobiliste u monomarka klasi Evropskog kupa jeste Nemac Andreas Pfister.

ETC kup u 2015. ima šest rundi, a Fulin i Krenek motorsport naći će se na domaćem terenu tek u septembru, kada na red dođu trke na automotodromu Brno.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video