Foto finiš u Moto2 klasi

Thomas Luthi stigao je do pobede u Moto2 kategoriji i dve trke pre kraja počinje da sanja o šampionskoj tituli, obzirom da ostali takmičari nisu imali sjajan vikend.

Kada se vratimo dve trke u nazad, Zarca i Rinsa delio je jedan poen u generalnom plasmanu. Luthia gotovo da niko nije video na mestu šampiona, ali dve pobede za redom promenile su sve.

Od početka trke, na prva tri mesta bili su Luthi, Morbidelli i Pasini. Nekoliko krugova pre kraja, vodstvo preuzima Morbidelli, a Pasini pada. U poslednjim metrima trke Luthi pokušava da prestigne Italijana i uspeva. Razlika među njima bila je 0.010 sekundi.

Alex Rins pao je u početku trke, a Zarca su svi 0bilazili. Zahvaljujući padovima drugih vozača Zarco je stigao do 12 pozicije i četiri poena, tako da u generalnom plasmanu i dalje vodi Zarco, sa 22 poena prednosti u odnosu na Luthia i 25 poena u odnosu na Rinsa.

Dobru trku odvezao je i Sandro Cortese koji je završio trku na trećoj poziciji, ispred Baldassarria i Nakagamija na pozicijama četiri i pet.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video