Forward Racing napušta projekat šasije

Forward Racing odlučio je da odustane od MotoGP projekta samostalne proizvodnje šasije za sezonu 2015 svetskog šampionata.

Italijanski tim prvobitno je nameravao da nastavi razvoj sopstvene šasije za 2015, uprkos priznanju da je malo verovatno da tokom trka koriste bilo koji ram osim verzije sa fabričkim specifikacijama dobijene od Yamahe.

Forward Racing će koristiti Yamahu YZR-M1 otvorene kategorije u 2015 i posle velike strateške promene, Yamaha će nastaviti da ih snabdeva motorima, šasijama i zadnjim viljuškama.

Forward je koristio sopstvenu šasiju sa Colinom Edwardsom i Alexom de Angelisem tokom 2014. Ram je dizajnirao bivši FTR specijalista za ramove Mark Taylor a proizveden je u Harris Performance u UK.

Šef Forward Racing Giovanni Cuzari: „Mislim da ovu ideju proizvodnje našeg rama trebamo da ostavimo iza sebe.“

„U 2016. svi će imati istu elektroniku i ja mislim da nema smisla trošiti mnogo napora na izradu nove šasije i viljuške kada sam siguran da će Honda i Yamaha snabdevati fabričke motore.“

„Fabrike će imati svoje zvančne motocikle a privatni timovi će imati motocikle od prošle godine. Za mene to je budućnost MotoGP-a, tako da nema mnogo smisla proizvoditi sopstvenu šasiju.“

Forward Racing nastupiće sa potpuno novom postavom za 2015. sa Stefanom Bradlom i bivšim World Superbike fabričkim vozačem Kawasakija Lorisom Bazom.

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video