Auto trke Formula E

Formula E: Renault brz i pouzdan

Iz Renaulta kažu da su ohrabreni brzinom koju postiže njihova potpuno nova pogonska jedinica. Sebastien Buemi postavio je najbrže vreme tokom predsezonskog testiranja na Donington parku.

Organizatori FIA Formule E ove godine su dodatno „olabavili“ pravila, tako da podstaknu i druge prozivođače da razvijaju svoje pogonske jedinice. I dok se drugi muče, Renault niže dobre krugove.

„Ovo nam je bio prvi izlazak na stazu, i kako je prošao bez problema, ne možemo da kažemo da nismo zadovoljni. Ova sezona izgleda obećavajuće. Očigledno je da imamo puno posla do prve trke, ali bar znamo gde smo. Takođe, uspeli smo da sprovedemo simulaciju kompletnog događaja, što je sjajno.“ izjavio je Nelson Piquet Jr.

Buemi koji je bio najbrži kaže da je sve ovo bilo samo testiranje i da se rezultati, kojima su oni prilično zadovoljni, ne smeju uzeti zdravo za gotovo. Dodao je da imaju još mnogo posla, kako bi i tokom sledećeg testiranja bili na prvoj poziciji, ali generalno su zadovoljni.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video