Auto trke Formula E

Formula E očekuje nove proizvođače

Nakon otvaranje sezone Formule E u Pekingu, izvršni direktor ovog šampionata Alejandro Agag ne krije želju da animira druge proizvođače da se uključe ovom šampionatu.

Formula E je osmišljena kao šampionat u kome se takmiče formule sa identičnim šasijama, pogonskim motorima i baterijama, ali je izazvala interesovanje drugih proizvođača, ne samo Renoa i Adija koji su se već pridružili šampionatu.

Agag ne krije oduševljenje i dodaje da bi voleo da vidi ostale proizvođače kako proizvode svoje motore, baterija, pa čak i šasije. Izvršni direktor očekuje da će za dve godine ovaj šampionat biti vožen pod okriljem FIA, kao zvanični Šampionat sveta.

„Naredne godine timovi će biti u mogućnosti da razvijaju svoje baterije i motore“ izjavio je Alejandro, i dodaje – „Proizvođačima niko ne zabranjuje da razvijaju kompletna svoja vozila, ali su propisi veoma strogi, tako da ne verujemo da će se iko upustiti u razvoj aerodinamike. Očekujem da ćemo već za dve godine u šampionatu imati tri ili četiri proizvođača.“

Pobednik prve Formula E trke je Lucas di Grassi u svojoj Abt Audi Sportsline formuli.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video