Formula 1 se sprema za promenu agregata

Posle jedne veoma teške sezone za sve fanove Formule 1 u kojoj su debitovali novi hibridni V6 agregati, vodeći ljudi u ovom šampionatu sada traže novi izlazni model iz ove situacije, pre svega misli se na povećanje performansi i jačine zvuka.

Renault, koji je pao u u rov prošle godine je svakao raspoložen za promenu.

„Renault se neće protiviti ovoj odluci sve dok se troškovi drže pod kontrolom.“ kazao je šef Cyril Abiteboul. On je dodao da želi atraktivne pogodnske jedinice ali da je ta promena tek moguća 2016. ili 2017. godine.

Čak ni McLarenov partner Honda nije se protivila ovoj ideji sa ciljem da vrati ovaj sport na mesto kojem pripada. Kako prenosi nemački magazin Motor und Sport, Ferrari predlaže novi V8 agregat od 2.2 litra sa twin turbom sisteom i koji će se vrteti na 17 hiljada obrtaja u minuti sa standardnim KERS sistemom. Sa druge strane pojedini izvori govore da su Ferrari i Renault toliko željni promene jer na ovaj način ne mogu da sustignu dominantni Mercedes.

„Ovo je Formula 1. Ali, mi ćemo prihvatiti svaki izazov čak i kada se radi o motoru. Moramo biti osećajni. Za sada su se svi proizvođači složili da zadržimo postojeću konfiguraciju motora kako sada ne bi pravili veće troškove.“ kazao je Toto Wolff za Bild.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video