Force India fokusirana na unapređenje starog bolida

Tehnički direktor Andrew Green Force Indie rekao je da je ovogodišnji bolid VJM08 prefinjeniji i unapređeniji u odnosu na prošlogodišnji i da se nada da će im ova sezona biti bolja.  Force India je u sezoni 2014. bila dva puta na podijumu, a u šampionatu konstruktora zauzeli su 6- mesto.

Imajući u vidu minimalne izmene propisa donete na zimu, Force India ih je prihvatila i nastavila da naporno radi na boljim rezultatima.

“ Izazovi sa kojima smo morali da se suočimo veoma su drugačiji od onih iz 2014. godine. Prošle godine smo imali potpuno nov agregat i tehničke propise, tako da smo jako puno radili na spremanju bolida za prvu trku. Ove godine, najviše se fokusiramo na unapređenje i preradu onoga što imamo od prošle sezone. Radujemo se što smo prošle godine naučili koje su prednosti, a koje mane VJM07 . Ove godine ćemo na VJM08 poboljšati dobre, a otkloniti loše osobine. “

Force India neće prikazati svoj novi bolid pre drugog testiranja u Barseloni 19. februara, a Nico Hulkenberg i Sergio Perez će u Jerezu voziti poboljšani VJM07.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video