Moto trke MotoGP

Folgeru Moto2 pol pozicija

Najbrži vozač celog vikenda Sam Lowes, tokom kvalifikacionog treninga juče pobeđen je od strane Jonasa Folgera. Nemac je najbolje vreme postavio u svom trećem krugu.

Folger s vremenom 1’59.052 osvaja svoju drugu pol poziciju u karijeri, nakon trke u Francuskoj 2014. godine kada je po prvi put bio najbrži na kvalifikacijama.

Svega 0,074 sekundi sporije vreme od Nemca, imao je Britanac Sam Lowes, koji je tokom vikenda bio najbrži. Alex Rins, jedan od favorita za šampionsku titulu u ovog godini, vozio je vreme 1’59.354  i danas startuje sa treće pozicije.

Prošlogodišnjeg šampiona Moto2 klase, Johana Zarca, samo 0,065 sekundi delili je od prvog startnog reda, ali kako mu to nije pošlo za rukom, danas ga gledamo kako startuje sa četvrte startne pozicije. Uz njega startuju  Franco Morbidelli i Sandro Cortese. U prvih deset plasirali su se još i Lorenzo Baldassarri , Marcel Schrotter , Takaaki Nakagami i Tom Luthi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video