Moto trke MotoGP

Folger sigurno do pobede u Češkoj

Jonas Folger stigao je do pobede u Češkoj Republici, nakon pada nekih od favorita i lošeg plasmana aktuelnog šampiona Johana Zarca.

Zarco je krenuo sigurno, ali je već na početku počeo da gubi pozicije i na kraju završio na poziciji 11. Folger je gotovo tokom cele trke bio na prvoj poziciji na kojoj je i prošao kroz cilj. Alex Rins takođe je odvezao odličnu trku i završio je na poziciji dva.

Naš sagovornik od petka, Sam Lowes, završio je trku na trećoj poziciji, koju je dugo držao Nakagami. Nakagami je nakon kontakta sa Corteseom pao, da bi zatim u poslednjem krugu šljunak osetio i Cortese.

Mattia Pasini završio je trku na četvrtoj poziciji, ispred Alexa Marqueza. Šesta pozicija pripala je odličnom Syahrinu koji je nadmašio Kenta, Morbidellia, Oliveiru i Anthony Westa koji je trku završio na desetoj poziciji.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video