Folger pobednik Moto2 trke

Nemac Jonas Folger uspeo je da dođe do pobede u Jerezu, sa skoro dve sekunde prednosti nad konkurentima, koji su iza njegovih leđa vodili bitku za drugu poziciju u poslednjem krugu.

Dok je Jonas sigurno išao ka pobedi, Rabat, Rins i Zarco vozili su se,  na pozicijama dva, tri i četiri gotovo bez obilaženja, takoreći dosadno, sve do poslednjeg kruga.

U poslednjoj krivini poslednjeg kruga Rins pokušava da s unutršanje strane obiđe svoje suparnike, ali ne uspeva i dolazi do pada. Nakon što je ponovo pokrenuo motocikl, Rins je uspeo da dođe tek do 18. pozicije.

Johan Zarco uspeo je da prođe kao drugoplasirani kroz cilj, dok je Tito Rabat, osvajač pol pozicije stigao do najnižeg stepenika postolja.

Luthi je vozio svoju trku i stigao je sigurno do četvrte pozicije. Iza njega prošla je grupa koju čine Simeon, Morbidelli i Salom na pozicijama pet, šest i sedam. Prvih deset kompletirali su Corsi, mlađi Marquez i Schrotter.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video