Folger dobija prvu Moto2 trku u 2015

Kada je već delovalo da će Johan Zarco učiniti prvu trku Moto2 šampionata u Kataru „dosadnom“, došlo je do problema na pravcu koji ga je koštao pobede.

Zarco je imao četiri sekunde prednosti, kada mu se tri kruga pre kraja, na startnom pravcu dogodio problem sa motorom, zbog čega je završio u travi, ali je ostao na točkovima. Tada je Folger, koji je imao sigurnu drugu poziciju, prešao u vođstvo.

Tokom cele trke Xavier Simeon bio je usamljen na trećoj poziciji sa zaostatkom od šest sekundi za vodećim, dok se iza njegovih leđa odvijala prava borba za četvrtu poziciju čiji su učesnici bili Cortese, Morbidelli, Luthi i Kalio.

Alex Rins je zaostajao oko 1,5 sekunde za takmičarima ispred sebe i tokom poslednjih krugova se priključio grupi.

Nakon što je Zarca zadesio problem, Simeon prelazi na drugu poziciju na kojoj je završio trku. Rins, koji je zaostajao za vodećima, u poslednjem krugu uspeva da se približi Luthiu i dolazi do borbe iz koje Luthi izlazi kao pobednik.

Pogledajte kompletne rezultate.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video