Folger: „10 krugova pre kraja shvatio sam da mogu da pobedim“

Folger je imao sjajan start i bio je na čelu zajedno sa Rabatom. U 10. krugu, nemački vozač pretiče Rabata i odlučuje da vozi sam. Nakon teških situacija u Austinu i Argentini, pružila mu se šansa koju je on iskoristio.

Jonas Folger: „10 krugova pre kraja shvatio sam da mogu da pobedim. Vozio sam sa 100% mogućnosti da bih bio siguran da Tito ne može da me stigne i preuzeo sam mnogo rizika tokom pet krugova kako bih imao razliku koja mi je bila potrebna i jedino sam razmišlao o dostizanju ciljne linije. Fokusirao sam se na izbegavanje grešaka i dao sam sve od sebe u krivinama, zbog čega sam i pobedio. Takođe sam dao sve od sebe u trošenju guma na početku i kada sam počeo da gubim trakciju pred kraj znao sam da ću moći to da kontrolišem. Možemo biti ponosni na naš nastup ovog vikenda. Hvala puno timu i sponzorima.“

 

Foto: jonasfolger.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video