Moto trke MotoGP

Finska želi MotoGP trku

Nova Kymi Ring staza u Finskoj je u izgradnji i planira da od 2017. pa na dalje bude domaćin MotoGP-a, a navodno su postigli dogovor sa Dorna Sportom.

Nova staza nalazi se blizu finskog grada Kausala. Duga je 4.8km i ima 15 krivina a građena je po FIM Grade A standardima. Radovi na Kymi Ring-u počeli su prošle godine, a staza je navodno već postigla dogovor sa Dorna Sportom da bude domaćin MotoGP-a počev od 2017.

finlandgp
Izgled Kymi Ring staze Foto: marca.com

 

„Staza će svakako biti odobrena za F1, ali Grand Prix nikada nije bio u planu,“ rekao je Kari O. Sohlberg predsednik Finskog upravljačkog tela za moto-sport.

„F1 trka nije realan cilj, jer je količina novca koja je potrebna svake godine velika i ne bi bilo moguće da se otkupe prava. Danas se tolika količina novca ne može naći u Finskoj. Umesto toga, MotoGP i Superbikes, kao i serije kao što su GP2, GP3 i DTM savršeno se uklapaju u naše planove.“

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video